Skaffa katt?

Om du funderar på att skaffa katt så har jag lite tips, åsikter eller vad man vill kalla mina funderingar. Att köpa katt från privatpersoner, katt utan stamtavla, ökar problemet med hemlösa.

Låter det konstigt, DIN katt får ju hem då. Men den som säljer gör det för pengar. Och kommer att ta en kull till och ännu en…. Utan hälsokoll på honan, kanske med okänd hane. Ovaccinera, inte avmaskade, kanske sjuka ungar…Får alla de ungarna lika bra hem som den du köpte?

Eller så hamnar de ute, blir dräktiga och så vidare. En hona kan få flera hundra ungar under sin livstid och om alla de förblir fertila kommer det snabbt att bli ett problem i området. Då väljer många att skjuta eller på andra sätt avliva dem de hittar. De som blir kvar blir ännu räddare och gömmer sig, och får fler ungar. Du fattar!

För varje kattunge du köper av en oseriös säljare, dvs en som säljer katter utan stamtavla men kallar dem för tex ”skogskatt/ragdoll” ”50% ditten och 50% datten”, försvinner en plats för en katt som redan finns och behöver ett hem. Stöd inte den sortens verksamhet. Vill du ha en raskatt köper du en av en registrerad uppfödare som har stamtavla på sina katter. Alla andra är huskatter. Inget fel i det, men låt dig inte luras att betala fantasipriser för låtsasraser. Dessa sk uppfödare har dessutom aldrig koll på genetiken hos föräldrarna, vilket kan ge dig dyrbara och smärtsamma erfarenheter.

Katthemmen och alla organisationer som hjälper hemlösa katter har mera än de hinner med av dessa som inte fick bra hem. Dessa som inte kastrerades och kom ut av misstag. Dessa som släpptes/slängdes ut när ägaren tröttnade/reste bort/flyttade.

Här hemma har vi 4 st adopterade fd hemlösa huskatter. Underbara individer, kastrerade, vaccinerade, märkta och registrerade och så klart försäkrade.

På Södertälje Katthemhttp://sodertaljekatthem.ning.com/ finns alltid många fina katter som söker hem. Bor du på annan ort finns ett annat Katthem nära dig. Stöd de katträddare som samlas under Gröna tassen i Svekatt , som jobbar enligt No-Kill principen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.