Tvingats till mord

 

Mot min vilja har jag tvingats ta till gift i trädgården. Mördarsniglarna har hittat till oss. Inte en enda under förra sommaren och nu flera varje dag. De kommer från alla håll. En granne sa i veckan att förra året fanns det nedom vår tomt, bara. De följer ju med plantor man köper, ofta. Och ser man inte upp räcker en planta med snigelägg för en början till en invasion. En snigel av den sorten kan para sig med sig själv, läskigt nog.

Varje dag plockar jag en påse, saltar och kastar dem i soporna. Och ryser. Förr har jag burit ut sniglarna  i skogen, med dessa kan man inte lämna där. Och inte ser man skillnad på ”mördarna” och vanliga skogssniglar heller. Mera än att unga spanska skogssniglar eller korsningar med dem är extremt kladdiga i slemmet. Jag tar ju dem men plasthandskar, det känns en tydlig skillnad. Men skogisarna åker samma väg, i fall att.

Köpte Snigel Effekt i hopp om att de skulle minska. Det har minskat antalet sniglar drastiskt!

Nu på morgonen fanns en snigel i hela trädgården.  I går kväll två stycken små. Som jag kunde se alltså.

Ogillar starkt att använda gifter men detta bryts ned till ämnen som inte skadar, är inte skadligt för något djur som eventuellt äter sniglar heller.

Annons

4 kommentarer på “Tvingats till mord

  1. Stackars dig! Men gift? Nej, vi som har katter vågar inte använda något giftigt medel i trädgården. Det är nog med bekymmer när jag gödslar gräsmattan.
    Läs gärna här:http://macilane.wordpress.com/tag/mordarsniglar/
    hur vi har det. Läst också detta komiska att mördarsniglarna inte gillar ”Grönare Gräs”-medlet 🙂
    Varje dag går jag först en runda och klipper sniglarna i två delar – det blir mat i mängder åt deras kompisar, som kommer senare. Sedan går jag en runda, numera, och plockar de små svampar, som på grund av allt regn växer upp i gräsmattan. Allt är som en morgongymnastik, hahaha.

  2. Det här medlet är inte giftigt ens för de som eventuellt äter sniglarna. Det är biologiskt och bryts ned till järn och fosfat i naturen. Skulle inte använda något, ens Myrrpulver, som kan skada vår Pelle.

  3. Skulle inte fixa att klippa i levande djur, snigel eller inte. Plockar dem för hand, med plasthandskar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.