Rätt till heltid utlovas

 

 

Ser att S nu går ut med att de utlovar alla rätt till heltid när de får något att säga till om. Jobbar i en S styrd kommun nu.

Om man vill har man rätt till heltid i kommunen.

Vad det innebär är att man får springa runt på flera ställen för att få ihop sina timmar.

Stressigt?  Värsta sorten!

Syftet med detta är ju att minska stressen.

Man kan inte genomdriva heltid för alla anställda på min arbetsplats, passen är för korta för det i vissa fall och för långa i andra. Vissa månader är min heltid under 165 timmar, andra betydligt längre. Allt räknas ihop i årsslutet. System som hjälper mig att hålla reda på det, annat än manuellt, finns in just nu.

Det finns många arbetsplatser där det är omöjligt att ge alla heltid, pga arbetets förläggning och arbetets art. Också samtidigt omöjligt att få tag på personal med rätt kompetens. Det fungerar bättre med deltid för en del och pussel med resten.

Styrning av sådant uppifrån fungerar illa.

Ännu en gång läge för kritiskt tänkande. Lyssna, kolla fakta och ta sedan ställning till om tanken var god eller bara röstfiske.

Annons

2 kommentarer på “Rätt till heltid utlovas

  1. Problemet är, som jag upplever det, att flertalet människor (speciellt de som känner för att rösta socialistiskt) inte tänker kritiskt så som du gör 🙂 Du skall ha tack för det du har berättat här – jag hade naturligtvis inte minsta möjlighet att tränga in i den tillvaro, som du beskriver. Men nu (tack!).

  2. Kritiskt tänkande lärs ut i skolan, fast som att man ska tjafsa emot om allt. Inte vad det egentligen är, att först ha kunskap om saker för att sedan kunna bena ut vad som är sant och vad som är vinklat av den som ställer frågorna. Jag har undervisat i statistik, vilket är mycket nyttigt:-) Med statistik kan man visa vad man vill, nämligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.