Katter som veganer?

Har uppmärksammats på att det säljs kattmat som är vegansk.

Den får säljas men DET ÄR OLAGLIGT ATT MATA SIN KATT MED DET. Kolla gärna med jordbruksverket.

Alltså, det är djurplågeri att bara ge en ren köttätare, som ju katten är, grönsaker. Som att ge kaninen kött och inget annat.

Jag som själv föredrar grönt skulle inte drömma om att tvinga min katt att äta likadant.

Han äter bra kattmat, både torr och blöt, med hög halt kött/kyckling och andra animalier och väldigt lite annat. Inga färgämnen eller andra tillsatser. För att jag inte tror han skulle välja sådant om valet var hans.

Han får rå köttfärs och annat rått kött, det är inte farligt och katten får inte mask av det.  Det är trams som en del tror på.

Möss tar han själv ute, trots sina snart 15 år, det kan man få mask av, så en tablett mot dem blir det. Han äter inte fisk däremot. Lagar jag kyckling får han smaka, naturligtvis. Okryddat.

Han får laktosfri mjölk varje dag, han har druckit det i hela sitt liv och mår tydligen bra av det. Laktos klarar kattens mage inte av, inte våra heller för vi är intoleranta så det passar fint.

En del växtbaserad mat är dessutom direkt skadligt för katter. Så vanliga saker som lök och choklad, svamp. Så ge helst inte din mat till katten.

Nog för att vår katt får slicka av tallriken om han vill, efter både Tiramisu(choklad) och annat. Men då är det pyttemängder.  Han älskar ost, men får inte så mycket, osten är rätt salt. Och salt är inte bra för dem, heller.

Om man avstår från kött med motivationen att man är djurvän, hur kan man då tvinga sitt djur att äta sådant den inte är byggd för? Det är inte djurvänligt!

 

 

4 kommentarer på “Katter som veganer?

  1. Jag blir förbannad och ledsen. Inte nog med att ”man” försöker lura i människor olämplig mat i livsmedelsaffärerna. Hur kan en människa eller grupp av människor hitta på något så vansinnigt? Jag har den uppfattningen att när en katt bjuds på denna ”skit” så vägrar han att äta det. Våra katter (under alla år) har varit väldigt noga med vad de äter. De har lärt upp oss 😀

  2. Hej, nog tänker man konstigt om man nekar en katt sin naturliga föda med motiveringen att man är djurvän.
    Kanske äter katter till och med det där, om annat saknas, för de lär inte få gå på jakt skälva. Vore ju inte djurvänligt att döda möss heller. En” vild” katt skulle inte röra smörjan däremot.

  3. Minns att jag hade den diskussionen med en tjej på Facebook… *suck* Katter ska ha kött!

    Samma här, jag är vegetarian, men skulle aldrig ge mitt barn eller djur enkom det, och vad det gäller barn så måste de ta det beslutet själv!

    🙂 Mvh Nikki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.