Kika genom nyckelhålet!

E nummer i nyckelhålsmat

Inte för att jag inte visste, men visste du? Visste du att om du köper lättmargarin så betalar du för vatten, härdat fett, smaktillsatser och andra kemikalier.

Citerar lite ur artikeln:

• En skinkprodukt som gjorts på sammanpressade skinkbitar plus mald skinka, ”rökts” med ett aromämne, försetts med fem e-nummer – inklusive e452, som ska binda det vatten som blandats ned i skinksmeten – och dessutom fått en dos av såväl vanligt socker som druvsocker.

• Tunna skivor av rökt kalkon med lika många e-nummer som skinkan och därtill smakförstärkaren jästextrakt som ska kompensera för den låga kötthalten (79 procent) och det myckna vattnet, som turligt nog för tillverkaren inte behöver preciseras närmare.

Den om kalkonen förklarar varför katten inte vill äta av den. Den på jobbet. Hon brukar få sånt till frukost, eller kalkon rättare sagt. De händer nog att den där sortens produkter inköps och hon vet det direkt.

Nä, tvi, fram för äkta mat! Rena riktiga ingredienser, med bara salt, socker, ättika, citron mm som tillsatser. De behövs ju för smak och konsistens i vissa fall. Konserverande medel behövs inte om inte maten ska stå i flera månader.

2 kommentarer på “Kika genom nyckelhålet!

  1. Det var en bra ”påminnelse”. Vi övergick till Bregott efter att ha begrundat det du skrev! Bregott går ju dessutom att använda i matlagningen, t.o.m. vid stekning!

  2. Ja, det är ett ok matfett. Vi brukar använda Valios smör med rapsolja, men den går inte att hitta just nu i butikerna.Utom den laktosfria, rätt så dyra varianten. Brist på smör råder i Finland, så de behåller nog det hemma. Så nu kör vi också med Bregott. Bara inte den varianten som mest innehåller vatten och kemikalier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.