Genuspedagoger i varje vrå

Mp har, tydligen, föreslagit genuspedagoger på Förskolorna.

Har lite större ungar så det berör inte direkt oss, men mina nackhår reser sig i protest ändå.

Ska nu staten ytterligare ta ansvaret för ungars uppfostran från föräldrarna. Allt enligt Myrdahlska idéer. Som var knäppa redan när de var nya. Staten, experterna, inte föräldrarna skulle stå för uppfostran. Ungar sorterades redan på BB i klasser. A barn och de andra, mindre perfekta.

Rebecca Weidmo Uvell skriver en skarp och bra sak i Aftonbladet idag.

Bevare oss för genuspedagogik och hen.

Låt killar vara killar och tjejer tjejer.  Jaget utvecklas i förskole åldern, den  utvecklingen skall inga genusvetare peta på.

Tids nog hinner de små upptäcka att det betyder för eller nackdelar att vara kille/tjej. Beroende på vem man är och vad man vill.

Under tiden kan vi istället göra samhället vänligt för olika sorters människor av de två kön som finns. Lika lön för lika arbete, lika möjligheter för lika kompetens.

Vive la differans!

Annons

3 kommentarer på “Genuspedagoger i varje vrå

  1. Djup suck! Vad underbart att läsa det du skrivit! Det är min önskedröm att alla människor tänkte på samma sätt som du! Skall nu läsa Aftonbladsartikeln.

  2. Åh, ”herre gud”. Att MP kommit med ”vansinniga” förslag! Det hade jag inte kunnat drömma om! Hoppas de läser Aftonbladet och tänker litet mera! Hon, Rebecca, har en riktigt uppfattning om hur våra barn skall utvecklas. Det kändes jätteskönt att få läsa detta – jag kommer att sova gott även i natt 😀

  3. Tack! Alla håller nog inte med mig. En stor skara anser ju att föräldrar inte ska vara ansvariga för något, utan bara producera ungar, betala för dem och tiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.